Verzorging

3 tips voor je verblijf op de Dominicaanse Republiek

Wist je dat de Dominicaanse Republiek de meest bezochte toeristische bestemming in het Caribische gebied is? Mij verbaast dit niet, want het is werkelijk waar een prachtig land. Het land heeft bovendien veel meer te bieden dan enkel prachtige zandstranden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het mooie berglandschap, de adembenemende natuur en de koloniale architectuur in de oude steden? Genoeg redenen om vandaag nog een last minute Dominicaanse Republiek te boeken! Deze bestemming behoort absoluut tot een van mijn favorieten. Ik deel dan ook maar al te graag enkele tips met je om je vakantie gegarandeerd te laten slagen.

 

Tip 1: Las Terrenas

Ben je dol op avontuur en natuur? Dan is een bezoek aan Las Terrenas een absolute must. Dit is een plaatsje gelegen aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, op het schiereiland Samana. Het is er ontzettend gezellig en je vindt er dan ook talloze winkeltjes, restaurantjes en kraampjes. Daarnaast is het natuurpark Los Haitises eenvoudig bereikbaar per boot. Zo kun je met een bootexcursie de mangroven ingaan. Een bezoek aan de waterval El Limon, per paard or met een quad, is ook zeker de moeite waard.

 

Tip 2: Santo Domingo

Naast de prachtige natuur rondom Las Terrenas, heb ik ook een tip voor de stadsmensen onder ons: Santo Domingo. Dit is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek en hier vind je dan ook een bruisend leven, waar je dag en nacht vermaak kunt vinden. Het is een ontzettend mooie stad met een historisch centrum en diverse culturele bezienswaardigheden. Het pareltje van Santo Domingo is toch wel Zona Colonial. Dit is de oude koloniale wijk van de stad, waar je prachtige oude kerken, sfeervolle gekleurde huisjes en pittoreske smalle straatjes tegenkomt.

 

Tip 3: Damajaqua Cascades

Last but not least: Damajaqua Cascades, oftewel de 27 watervallen. Dit is een adembenemende locatie en eentje die je zeker niet mag overslaan tijdens je last minute Dominicaanse Republiek. Dit is een van de populairste toeristische attracties die de Dominicaanse Republiek te bieden heeft. En met goede reden. De 27 watervallen, gelegen in Puerto Plata, zijn de mooiste watervallen van het land. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids kun je deze prachtige watervallen ontdekken. Deze bevinden zich in de heuvels van de Northern Corridor. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de torenhoge watervallen te beklimmen, met hulp van de gids uiteraard. Een absolute must voor iedere avonturier!