Wonen

6 ideeën voor jouw tuin

Het tuinseizoen is alweer in volle gang, een goed moment om te kijken of jouw tuin een opknapbeurt kan gebruiken. Een levendige groene tuin of een rustige tuin waar je tot rust kan komen en ontspannen. Ook dit jaar zijn er weer veel mogelijkheden om jouw tuin om te toveren tot een droomtuin. Met meubels, planten en accessoires ben jij straks weer helemaal klaar om in de tuin te zitten. We zetten een aantal ideeën voor jouw tuin op een rijtje. 

Breng het strand naar je achtertuin

Het strand is een plek om te genieten en te ontspannen, net als de tuin. Breng het strand naar je achtertuin door zandkleurige tuinmeubilair in je tuin te plaatsen. Gebruik natuurlijke materialen zoals zand, schelpen en hout. Veel van deze materialen kan je zo van het strand meenemen zoals scheermessen, schelpen en het zand zelf. Een stenen pad aanleggen met strandzand brengt echt de beach vide in je achtertuin. Passende planten verwerken zoals helmduin maakt jouw tuin tot een genot om te ontspannen.

Een tropische paradijs 

Maak van je achtertuin een tropisch paradijs door palmbomen en kleurrijke bloemen te planten. Natuurlijke oosterse materialen zoals bamboe geven jou het gevoel dat je in een tropisch oord waant. Mooie beelden verwerkt door de tuin creëren een oase aan rust. Plant bloemen met veel kleur in een houten plantenbak voor een mooi effect.

Zwart Wit

Twee sterke kleuren met een hoog contrast zijn absoluut zwart en wit. Contrasteer van de schutting tot kleine accessoires. Je kan het zo gek nog niet bedenken maar als je het op de juiste manier toepast krijg je een bijzondere tuin als geen ander. Kies de planten hier ook op uit met veel contrast.

De loungetuin

Een echte aanwinst voor je tuin is wel een loungeset. Lekker liggen en ontspannen in de tuin is ideaal voor iedere levensgenieter. Doe hier een hangmat of hangend ei stoel bij en je hebt de meest relaxte tuin van de buurt. 

Eigen moestuin

Je hoeft niet je hele tuin om te gooien tot broeikas maar hoe geweldig is het om je eigen groente of fruit te verbouwen. Fruitbomen kleuren de tuin mooi bij en eigen groente verbouwen smaakt altijd beter dan de supermarkt. Verser krijg je het niet en het geeft ook een gevoel van trots en voldoening. Dit is wel voor de liefhebbers van groene vingers want een moestuin vergt aandacht. 

Een praktische tuin

Wil je weinig aandacht besteden aan de tuin maar toch uitstraling hebben. Kies voor een praktische tuin met veel tegels maar wissel af met grote groene planten en hier en daar wat kleur. Zo heb je een tuin die door het hele gezin gebruikt kan worden, minder aandacht nodig heeft maar toch mooi voor het oog. Donkere kleuren op grijze stenen doen het erg goed. Genoeg keuze om dit jaar jouw tuin om te toveren tot een droomtuin.