Verzorging

9 Methodes om je haar te verven

Een ander kleurtje in je haar of een licht effect creëren kan je al een heel ander uiterlijk geven. Er zijn verschillende methodes om je haar te verven. Voordat je begint is het belangrijk welke methode je moet passen voor welk effect. Het is namelijk niet handig om je haar permanent te verven als je voor één avond een andere coupe wilt of als je niet zeker weten of je die kleur wel mooi vindt. In dit artikel bespreken we 9 methodes om haren te verven. 

Kleurspoeling

Wil je tijdelijk aanzien of een lichtere of donkere kleur je leuk staat? Kleurspoeling maakt je haar tot wel 4 tinten donkerder of lichter. Na een aantal wasbeurten wordt de kleur er weer uitgespoeld en zal je je oorspronkelijke haarkleur weer terug krijgen. Kleurspoeling is minder agressief voor je haar dan een permanente haarkleur, echter kan het haar ook beschadigen bij regelmatig gebruik. 

Highlights

Highlights is een methode waarbij enkele lokken uit het kapsel met permanente haarkleuring worden geverfd. Vaak wordt hiervoor een badmuts met gaatjes gebruikt om hier de lokken eruit te laten steken. Het geeft een licht effect voor extra kleur. Dit wordt vaak ook wel een coupe soleil genoemd.  

Lowlights

Lowlights is een subtielere manier van haarverf toepassen. Hier worden de plukjes (uiteinde) van het haar met een warme kleur geverfd om extra effect te geven zonder dat het er extra opvallend uitziet. Zo worden er roodbruine tinten toegevoegd aan een bruin kapsel om extra effect te geven. 

Bleken

De is de meest schadelijke methode voor je haar. Door gebruik te maken van schadelijke stoffen als ammonia en peroxide kun je het haar zo licht maken als je wilt. Het wordt ook vaak toegepast om haarverf te ontkleuren. 

 

Kleurwax

Ben je nog niet zeker van je zaak maar wil je toch een keer je haar een andere kleur geven? kleurwax is dan een goede oplossing om tijdelijk te genieten van een andere haarkleur. De kleurwax is na 1 a 2 keer wassen uit het haar en is te koop in vele verschillende kleuren. Het nadeel is dat het effect niet altijd volledig tot zijn recht komt zoal bij haarverf. 

 

Permanente haarkleuring

Bij een permanente haarkleuring worden er net als bij bleken schadelijke stoffen gebruikt zoals peroxide. Hierdoor blijft de haarkleur langdurig zitten en verdwijnt het pas wanneer je uitgroei hebt. Uitgroei is wanneer je haar langer is geworden en je oorspronkelijke haarkleur weer te zien is. 

Demi-permanente haarkleuring

Demi-permanente haarkleuring bevat minder schadelijke stoffen dan permanente haarkleuring en maakt het haar vaak tot twee tinten lichter of donkerder en is dus minder heftig als permanente haarkleuring.

Semi-permanente haarkleuring

Semi-permanente haarkleuring is de mildste variant van permanente haarkleuring. Deze haarkleuring was je na ongeveer tien wasbeurten uit het haar. Minder ingrijpend dan permanente haarkleuring maar kan toch ruim 10 tot 14 dagen mee.