Tips

Alle voordelen aan therapie

Therapie, het is vaak een nogal negatief beladen woord. Mensen associëren therapie vaak met iets negatiefs, omdat je natuurlijk om een reden in therapie gaat. Het is zonde dat therapie als iets negatiefs wordt gezien terwijl de redenen dat je in therapie gaat negatief zijn. Dit moet je los van elkaar zien. Therapie is juist iets ontzettends positiefs en het kan je als persoon ook echt helpen. Daarom willen wij vandaag wat redenen bespreken waarom je in therapie kunt gaan en natuurlijk alle voordelen op een rijtje zetten. 

Uitlaatklep

Vaak als je ervoor kiest om therapie te gaan, zal je vanzelf merken dat dit een uitlaatklep voor je kan worden. Zeker als je bijvoorbeeld een piekerstoornis hebt, moet die angst eruit. Met een piekerstoornis ben je bezorgd over alledaagse dingen en heb je hier weinig controle over. Met een piekerstoornis ben je dus constant aan het piekeren en dit moet er toch een keer uit. Met therapie kan je alles eruit gooien zonder dat je je hoeft te schamen. Deel je gedachtes en je klachten die je ervan krijgt. Maar deel ook je emotie. 

Lichamelijke klachten

Therapie zal er op een gegeven moment ook voor gaan zorgen dat wellichte lichamelijke klachten weggaan. Bij een dysthyme stoornis heb je bijvoorbeeld een slechte eetlust of het tegenovergestelde hiervan, of slapeloosheid of te veel slapen, etc. Hier ga je uiteraard op een gegeven moment aan onder door. Het is ontzettend belangrijk dat we goed voor ons lichaam zorgen, maar soms zijn we niet in staat om dit te doen door mentale klachten. Onze hersenen staan daarom ook met ons lichaam in verband.

Relatietherapie

Je kunt individueel in therapie, maar ook als een koppel of familie. Het is een proces wat de kwaliteit van je leven verbeterd of een bepaalde relatie. Een goed voorbeeld hiervan is relatietherapie. Dit is een vorm van therapie die ervoor zorgt dat de relatie tussen twee mensen verbeterd wordt. Voor sommige koppels is dit de laatste stap om nog te kijken of er nog wat uit de relatie valt te halen. Een laatste kans van proberen. Relatietherapie kan op verschillende manieren. Zo heb je ook online relatietherapie. Voor nu in de corona tijd is dit natuurlijk een ontzettend goed initiatief, omdat in een ruimte met je therapeute nu ook vaak niet of minder mogelijk is. Vaak wordt er gedacht dat online relatietherapie minder effectief zou zijn, maar dat is zeker niet het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *