Sporten

Beginnen met sporten

Het zal altijd wel een dingetje blijven voor velen, sporten… Uit onderzoek is gebleken dat een korte periode van lichamelijke beweging per dag erg goed is voor een mens. Al is het maar een halfuurtje fietsen of wandelen, dit doet al een hele hoop met je lichaam. Bij sommige zit het van nature in hun bloed om lekker actief te sporten maar voor sommige is dit toch nog wat lastiger. En zeker als je nog nooit hebt gesport is het moeilijk om zomaar te beginnen. Hier wat tips voor als je nog nooit hebt gesport en graag wilt beginnen.

De start

Bouw je trainingen rustig op, loop niet meteen te hard van stapel. Meer oefeningen gedurende de dag doen, werkt voor nu beter dan elke dag een half uur trainen. Zo geef je het bewegen geleidelijk aan een plekje in je dagelijkse routine. Begin ook niet gelijk met een hele intensieve sport. Als je lichaam dit totaal niet is gewend kan het juist tegen je gaan werken. Zorg ook dat je trainingen naadloos in je dagelijkse schema passen. Dus dat je je niet in tien bochten hoeft te wringen om te kunnen gaan trainen, want dan gaat ‘t sowieso niet lukken. Noteer de sportafspraken het liefst ook in je agenda, dan voelen ze meer als een echte afspraak. Het wil ook wel eens helpen om samen met iemand te sporten. Als je alleen gaat sporten is het makkelijker om af te zeggen en als je samen met iemand sport hebt je eigenlijk geen keus meer…Leg de avond van tevoren ook alvast je tas klaar met daarin alles wat je nodig hebt: sportkleren, gympen, handdoek, bidon, noem maar op. Zo kan je de avond van tevoren alvast wennen aan het idee dat het morgen weer tijd is om te sporten!

Een sportoutfit

Je bent snel geneigd om je slonzige trainingsbroek ( waarmee je ook altijd op de bank zit ) aan te trekken en een normaal shirt uit de kast te trekken, maar toch is het beter om te investeren in een goede sportoutfit. Ga lekker de stad in ( of shop online ) en koop een goed zittende sportoutfit waar jij jezelf goed en sterk in voelt. Ook dit motiveert heel veel mensen om te gaan sporten in hun nieuwe outfit. En dan natuurlijk de sportschoenen voor dames niet te vergeten. Zodra je echt wat intensiever gaat sporten kan dat niet meer op die oude gympen van je, investeer ook in goed zittende sportschoenen bij Vamos schoenen bijvoorbeeld. Hier is een ruim aanbod van verschillende soorten sportschoenen.