Lifestyle

Bescherm je handen tijdens het werken

werk

Natuurlijk is het goed om je handen te beschermen wanneer je aan het werk bent, echter is het aanbod veiligheidshandschoenen erg groot waardoor je misschien niet weet wat de mogelijkheden allemaal zijn. Wanneer je werkt in een koude omgeving, heb je andere handschoenen nodig dan het werken met elektriciteit. Goede veiligheidshandschoenen moeten voldoen aan bepaalde eisen en normen, die voor de verschillende werkzaamheden hieraan gesteld zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je tijdens het werken wel de goede bescherming hebt voor je handen. Tenslotte heb je iedere dag je handen nodig en niet alleen voor je werk.

Wat zijn geschikte handschoenen?

Goede veiligheidshandschoenen zijn voor alle werkzaamheden anders, voor het storten van beton heb je andere handschoenen nodig dan wanneer je in een koelcel moet werken. Zo zijn er verschillende handschoenen, die geschikt zijn voor andere werkzaamheden. De handschoenen zijn daarom ook voorzien van een bepaalde norm, om kenbaar te maken waar de handschoen geschikt voor is. Een chemische handschoen bijvoorbeeld hebben vaak een binnenafwerking van textiel of katoen, dit verhoogd het comfort en de levensduur van de handschoen. Aan de buitenkant wordt er vaak materiaal gebruikt waar vuil zich niet aan kan hechten.

Goede veiligheidshandschoenen

Handschoenen voor werken met machines

Ga je met machines werken dan moet je goede veiligheidshandschoenen hebben die bestand zijn tegen snijden, scheuren en perforatie. De norm voor deze handschoenen is aangeduid met een EN388 norm, achter of langs deze norm kunnen nog vier cijfers staan die de prestatieniveaus aanduiden van de handschoenen. De 0 betekent een lage bescherming en een 4 of 5 de hoogste bescherming, wanneer er een X staat dan is dit niet van toepassing op de handschoenen. Er zijn ook speciale varianten voor het werken met vettige voorwerpen, en handschoenen met een anti sliplaag voor goede grip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *