Geen categorie

Een boxkleed 75×95 kopen? Dit moet je lezen

Een fout die men nog wel eens wil maken, is een boxkleed 75×95 kopen voor een box die groter is. Het idee is dan dat het boxkleed niet te groot is en dus sowieso past. Je kunt echter beter een groter boxkleed kopen. Een groter boxkleed is ideaal om de randen van de box, de harde spijlen bijvoorbeeld, te bedekken. Hierdoor voorkom je dat je kindje tijdens het spelen en rollen zijn of haar hoofdje kan stoten. Er bestaan boxkleden die zo gemaakt zijn dat de kanten makkelijk een stukje op blijven staan. Hierdoor past een boxkleed 75×95 dus ook in een kleinere box. 

Een boxkleed 75×95 kun je voor veel meer gebruiken

Een boxkleed 75×95 heeft een formaat van 75 cm breed en 95 cm lang. Voor ons volwassenen is dit kleed zeer handzaam, maar voor jouw baby is het een lekker groot kleed. Hierdoor kun je een boxkleed voor veel meer gebruiken dan alleen in de box. Neem het kleed mee wanneer je onderweg bent, op visite gaat of naar de natuur gaat. Je kunt het kleed, doordat een goed boxkleed dik is, gewoon op de vloer leggen. Je kindje heeft dan een veilige zachte en rustige plek om op te spelen. Ook een slaapje doen kan op zo’n comfortabel boxkleed.

Een boxkleed kan ook mooi zijn

Je hebt een kindje gekregen, maar dat betekent niet dat je hele huis er als een kinderdagverblijf uit hoeft te zien. Je kan je interieurstijl prima behouden met een stijlvol boxkleed. Een boxkleed 75×95 is bijna een vierkante meter! Hierdoor is het een blikvanger in huis. Om boxkleden bij je interieur te laten passen, zijn ze er in tal van kleuren en dessins. Een gebreid boxkleed van katoen is een echte aanrader. Als design kun je een kabel of honingraat patroon kiezen. En in een effen pasteltint is dit werkelijk prachtig. Vergelijk het met mooie woonkussens die je op de grond kunt leggen, echter dan is het boxkleed een eigen plekje voor jouw kleintje.

Waarom een boxkleed en niet gewoon een kussen?

Boxkleden zijn speciaal gemaakt voor de box en voor baby’s. Het formaat van een boxkleed 75×95 komt bijvoorbeeld overeen met een maat box van 67×92.5 cm. Zoals eerder genoemd kan de box ook kleiner zijn, je hebt dan een grotere opstaande rand die voorkomt dat je kindje zich kan stoten aan de randen. Naast dit specifieke formaat dat past bij de maat van een box, heeft een boxkleed nog een belangrijke functie. Een boxkleed is zeer vormvast, hierdoor is de kans op verstikking, als je kindje op zijn buik ligt, veel kleiner. Een kussen is te zacht, hier kan je kindje met zijn of haar hoofdje in zakken. Kortom, je kan veel beter een goed boxkleed kopen dan een woonkussen gebruiken.

Waar koop je een boxkleed?

Wanneer je een boxkleed wilt kopen, zoals een boxkleed 75×95 of de grotere variant in 80×100 cm, kijk dan zeker online bij Baby’s Online. Je hebt online enorm veel keus en je weet dat je het boxkleed bij een specialistisch bedrijf koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *