Lifestyle

Help ik heb een drukke baan en kan niet ontbijten in de ochtend

maaltijdvervanger

In ons dagelijkse leven hebben we vaak weinig tijd om rustig te ontbijten. Aankleden, jezelf opknappen en de kinderen die naar school gebracht moeten worden, het kost allemaal veel tijd en voor je het weet moet je je ook nog haasten om op tijd op je werk te komen. Met wat geluk kan je tussendoor snel iets kleins eten, maar vaak is dat onvoldoende om de ochtend door te komen. Bovendien hebben veel mensen s’ ochtends moeite om bijvoorbeeld brood naar binnen te krijgen. Hieronder lees je tips die je kunnen helpen om met weinig tijd toch met een gezond en voedzaam ontbijt de dag te beginnen.

maaltijdvervanger

Een maaltijdvervanger zoals een shake kan je helpen om op een makkelijke manier alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Maaltijdshakes zijn er in verschillende smaken en zijn vaak kant en klaar te gebruiken. Geen geknoei dus met yoghurt of melk, alleen even schudden is voldoende. Het gebruik van een shake kan ook voordelig werken als je wat gewicht wil kwijtraken. Shakes zijn vloeibaar, maar geven toch een gevuld gevoel in je maag door de toegevoegde vezels.

Een ander voorbeeld van een maaltijdvervanger is een maaltijdreep. Deze zijn makkelijk mee te nemen onderweg en nemen niet veel ruimte in beslag in je tas. Eén reep bevat voldoende voedingsstoffen en energie om je werkdag mee door te komen. Een prima oplossing dus als je tussendoor snel iets wilt eten. Nog steeds honger? Combineer de reep eens met een stuk fruit. Zo heb je gelijk ook je dagelijkse vitamines binnen.

Maaltijdvervangers zijn het best te gebruiken in combinatie met brood, fruit en andere vezelrijke voeding. Voor drukke werkdagen met weinig tijd kan je prima een shake of reep nemen als ontbijt. Probeer toch, voor een afwisselend voedingspatroon, ook eens rustig thuis te ontbijten, bijvoorbeeld in het weekend. Bovendien is het ook erg gezellig om met z’n allen aan de ontbijttafel te zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *