Sporten

Het beoefenen van crossboxing

Sportief

Vooral de laatste jaren neemt het sporten onder zowel vrouwen als mannen sterk toe. Steeds meer stellen gaan gezamenlijk sporten op een sportschool waar ze begeleiding krijgen. Veel stellen kiezen samen voor crossboxing. Het is een methode van trainen die je samen beoefend waarbij je veel van je lichaam vergt. De trainingsmethode is pittig, uitdagend, inspannend en kan gemixt worden beoefend. Tijdens het beoefenen van crossboxing is er geen lichamelijk contact. Het is een vorm van trainen en plezier maken.

Boxing

De trainingsmethode

De oefeningen die je krijgt komen uit twee disciplines. Op de eerste plaats leer je de technieken uit de bokssport, maar dan zonder lichamelijk contact. Op de tweede plaats doorloop je een circuittraining die zwaar is. Hierbij wordt heel het lichaam getraind. Door het beoefenen van veel verschillende oefeningen worden al je spieren getraind. Je gaat hierbij van het ene naar het andere toestel. De oefeningen volgen elkaar zo snel op dat je tijdens het doorlopen van het circuit bijna geen rust krijgt, waardoor je uithoudingsvermogen zal toenemen.

Fit for life sports

De ideale mix van training

Crossboxing is een uitstekende mix van boksen en het beoefen van fitness. Tijdens het boksen, waarbij geen lichamelijk contact is toegestaan, moet je verschillende combinaties oefenen. Je leert wegduiken, slippen en het ontwijken van bepaalde stoten. Ook wordt er geoefend met bepaalde gewichten waaronder de kettlebells. Je begint met de training zodra de muziek wordt gestart door eerst je spieren op te warmen. Na het opwarmen van je spieren ga je met je trainingspartner aan de slag. Je gaat beginnen met het maken van verschillende combinatiestoten op elkaars handschoenen. Dit is een zwaar onderdeel waardoor je uithoudingsvermogen zal toenemen. Blessures kun je haast niet oplopen, omdat er geen lichamelijk contact mag zijn. Het is een ideale trainingsmethode als een man en vrouw samen willen gaan sporten. Wanneer je beiden met sporten klaar bent, kun je voldaan, moe en gezellig weer samen naar huis.