Wonen

Het uitzoeken van een kinderdekbedovertrek

kinderdekbedovertrek

Menig kinderkamer is een kleurrijke bedoening. Een dekbedovertrek is hierbij een belangrijk element. De zoektocht naar een nieuw kinderdekbedovertrek is voor veel kinderen dan ook heel interessant. Aangezien een nieuw dekbedovertrek af en toe sowieso nodig is, is dit een gouden kans om een tof, nieuw product aan de kamer toe te voegen. Houd je rekening met onderstaande factoren, dan zullen zowel de ouders als het kind tevreden zijn.

kinderdekbedovertrek

Kies een leuk dessin

Als je bij een gerenommeerde (web)winkel het aanbod aan kinderdekbedovertrekken bekijkt, dan sta je versteld van de hoeveelheid mogelijkheden. Verstandig is dan ook een kind vooraf te laten kiezen welk soort dessin het wil. Is een voetbalthema leuk, of heeft je kind liever iets met auto’s, sprookjes, dieren of specifieke tekenfilmhelden? Als je deze knoop vooraf doorhakt, dan scheelt dat tijdens het winkelen zelf.

Let op de afmetingen

Bedden en matrassen voor baby’s, peuters, kleuters en tieners kunnen heel verschillende afmetingen hebben. Vooral als je kind nog niet in een ‘normaal’ eenpersoonsbed ligt moet je hier rekening mee houden. Let er ook op dat niet alle dessins altijd in alle afmetingen beschikbaar zijn.

kinderdekbedovertrek

Materiaal

Hoe leuk het kiezen van een dekbedovertrek (in verband met het uiterlijk) ook kan zijn, het belangrijkste aspect van een overtrek is toch echt het materiaal. Dit bepaalt namelijk of je goed slaapt of niet. Denk daarom goed na wat tot nu toe wel en niet goed beviel bij je kind. Bij twijfel kun je het best voor een wat luxere (en dus betere) variant gaan. Niets is namelijk zo veel waard als een goede nachtrust!