Wonen

Hier moet je rekening mee houden als je Portugese tegels wil kopen

Portugese tegels kopen

Ze zijn hipper dan ooit: de Portugese tegels. Deze fel gekleurde tegels met opvallend patroon zien we in steeds meer keukens en badkamers terugkomen, ook buiten het zuiden van Europa. Wil jij Portugese tegels kopen? Dan zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Kleuren en vormen

Sommige tegels zijn uitermate geschikt voor zowel de vloer als de wand. Dat geldt ook voor deze tegelsoort. Je moet je echter wel even afvragen of dit is wat je wil. Portugese tegels hebben vaak drukke patronen en in sommige gevallen ook nog erg felle kleuren. Dat geeft je keuken een vintage gevoel en een vrolijke uitstraling. Maar het is ook druk. Misschien is het wel iets te druk voor jouw smaak. Bezoek daarom altijd een showroom en bekijk de tegel in een volledige ruimte. 

Kleuren genoeg om uit te kiezen

Daarnaast is het goed om te weten dat Portugese tegels echt in elke kleur van de regenboog gemaakt worden. Ja, je ziet ze vaak in felle kleuren. Maar deze tegels komen ook voor in creme, zwart of andere meer neutrale kleuren. Als jij van modern houdt is dat wellicht de optie voor jou.