Wonen

Interieurtips voor de woonkamer

De woonkamer is een plek waar we veel tijd doorbrengen. Na een lange dag werken kunnen we hier op de bank ploffen en een serietje aanzetten, maar is het ook de plek waar we gezellig borrelen met vrienden of soms zelfs werken. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte gezellig en sfeervol is én dat het huiselijk aanvoelt. Maar hoe maak je een woonkamer nu gezellig? Wij vertellen je er meer over!

Kleurgebruik

Als je meer sfeer wilt toevoegen in een ruimte, zijn kleuren erg belangrijk. Het kleurgebruik vormt als het ware de basis van je woonkamer. Dit houdt in dat je de kleuren van de vloer, de muren én de meubels op elkaar af moet stemmen. Over het algemeen geldt: gebruik maximaal drie kleuren. Meer dan drie kleuren kan erg rommelig overkomen en dan is het interieur geen samenhangend geheel meer. Voordat je je woonkamer gaat inrichten, is het dus belangrijk om eerst te beslissen over het kleurenpallet.

Meubels

Hierna kun je de woonkamer inrichten met de meubels. Bij het inrichten zijn er diverse interieurstijlen waar je uit kunt kiezen. Denk maar aan een landelijke stijl, maar ook een moderne stijl of Scandinavische stijl. Dit is afhankelijk van je persoonlijke smaak, het type huis en de rest van het interieur. Doe eens inspiratie op uit woonmagazines en op internet en beslis wat jij het mooiste vindt. Vervolgens kun je leuke en comfortabele meubels gaan uitzoeken die bij deze stijl aansluiten.

Accessoires

Als de basis er eenmaal is, is het tijd om de woonkamer op te leuken met accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerkleden, plantjes, schilderijen en lampen. Deze kun je ook leuk met elkaar combineren en op elkaar afstemmen. Koop bijvoorbeeld een hanglamp met een rieten kap en combineer dit met een poefje van riet of bamboe. Zo krijg je een gezellige uitstraling en past alles netjes bij elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *