Wonen

Je huis kinderproof maken

In een huis vol met kinderen weet je dat er weleens iets kapot zal gaan. Als je opgroeit in je twintigerjaren wil je alleen maar mooie dingen voor in je huis, en op het moment dat je kinderen krijgt, maakt dat allemaal een stuk minder uit. Gelukkig ook maar, want als je kinderen hebt, zal je zien dat alles een stuk sneller beschadigd en vies raakt.

Tijd om je huis dus kinderproof te maken! Hekjes voor de trappengangen, plastic knopjes op de scherpe hoeken van tafels en stoelen, en het mooie designermeubilair kan plaatsmaken voor de goedkopere variant. Dit alles is niet erg, maar je moet wel weten waar je aan toe bent!

De vloer

Een van de grootste posten die er onder zal gaan lijden is de vloer. Als baby wordt er namelijk over gekropen, aan gelikt, en overheen gespuugd. Als ze iets ouder zijn dan rennen ze met hun vieze schoenen eroverheen, en nog weer wat later wordt er een heus huisfeest op gehouden – met of zonder toestemming van papa en mama.

De juiste vloer uitkiezen is dus enorm belangrijk. Je wilt gaan voor materiaal dat er goed uitziet, maar ook tegelijkertijd nog een lange tijd mee kan gaan. Het moet immers tegen een stootje kunnen! Zo ben ik dus terecht gekomen bij Laminaatenparket.nl. Een winkel waar ze alles van verschillende vloeren af weten, en mij precies konden adviseren wat ik nodig had.

Soorten vloeren

Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Parket is echt hout, en dat is absoluut het mooiste. Maar je moet ook realistisch zijn: met kinderen gaat dat nou eenmaal beschadigen. PVC vloeren zijn dan je beste optie! Deze vloeren zijn namelijk goed schoon te maken, houden warmte vast, en zijn bovendien geluiddempend! Als je ze dus op de tweede verdieping legt, heb je op de begane grond een stuk minder last van al die voetjes die overal door het huis dwalen.

Het mooie van PVC vloeren is dat ze erg gemakkelijk te leggen zijn, en eigenlijk niet van echt hout te onderscheiden zijn. Het is dus eigenlijk gewoon de beste vervanging van een houten vloer. En mocht er nou toch een keer een stukje van de vloer kapot gaan, dan zijn PVC vloeren ook redelijk gemakkelijk weer te vervangen!

Uiteindelijk wordt je huis er niet makkelijker op met kinderen erbij. Wel wordt het een stuk gezelliger. Maar je huis een stukje praktischer inrichten, hoort daar ook zeker bij!