Tips

Tips om je relatie goed te houden

Liefde is een werkwoord wordt er vaak gekscherend gezegd. Nou moet er zeker continue aan een relatie gewerkt blijven worden, maar ‘liefde is een werkwoord’ klinkt ook wel weer negatief. Toch zouden niet 34% van de huwelijken eindigen in een scheiding, als het allemaal zo makkelijk zou zijn. Waar de een het een paar maanden volhoudt, houdt de ander het jarenlang met elkaar vol. Hoe houd je je relatie goed? Misschien dat de volgende tips kunnen helpen.

Communicatie

Het belangrijkste in een relatie is communicatie. Nog altijd is er niemand die gedachten kan lezen, waardoor we er toch zelf voor moeten zorgen dat een ander weet wat we bedoelen. De juiste communicatie is daarbij erg belangrijk. Blijf met elkaar praten en spreken over wat je bezighoudt, wat je belangrijk vindt en hoe je je voelt. Als je dat niet meer doet, kan de ander nooit weten wat er in je omgaat en uiteindelijk groei je uit elkaar. Uiteindelijk kan dat resulteren in het feit dat je gaat scheiden in Doetinchem

Maak tijd voor elkaar

In een relatie is het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. Tegenwoordig hebben we allemaal een druk en sociaal leven. Ook speelt ons leven zich steeds meer online af. De verleiding is groot om ’s avonds na een dag werken op de bank te ploffen en helemaal in je telefoon te duiken. Je partner die naast je zit op de bank, zal dat niet kunnen waarderen. Als je merkt dat je door de week te druk bent, zorg er dan voor dat je in het weekend even een momentje voor jullie tweeën samen plant. Op die manier investeer je tijd in elkaar en dus ook in je relatie. Misschien ontdek je nog een kant van je partner die je nog niet kende, wat maakt dat je nog verliefder op hem of haar bent geworden.