Geen categorie

Vrije tijd

Vrije tijd is de tijd waar je normaal gesproken het meeste naar uit kijkt. Na een lange dag of week werken of naar school gaan is je vrije tijd een welkome afwisseling van het harde werken. De indeling van de vrije tijd is voor iedereen weer anders. Het hangt vooral af wat je hobby’s zijn waar je deze tijd aan gaat besteden. Gemiddeld hebben we elke week zo'n 42,5 uur vrije tijd. Daarvan gaat het meeste op aan televisiekijken/series kijken, zo'n twee uur per dag. Acht uur per week wordt besteed aan het onderhouden van sociale contacten. Verder wordt er wekelijks gemiddeld 2 uur gesport en wordt twee uur per week vrijgemaakt om te rusten. Veel jongeren sporten in verenigingsverband en zullen meer dan het gemiddeld aantal uren hieraan besteden. Vaak wordt er doordeweeks 1 of 2 keer getraind en in het weekend worden dan de wedstrijden gespeeld.

Teambuilding met collega’s

Een stijgend aantal bedrijven kiest ervoor om van tijd tot tijd een bedrijfsuitje te organiseren. De redenen zijn dat het leuk is en daarnaast leer je jouw collega’s op een andere manier kennen. En wellicht wordt de samenwerking op het werk daardoor ook beter. Voorbeelden van bedrijfsuitjes zijn onder andere paintball, airsoft, een kookworkshop of een escape room. Dit soort uitjes wordt meestal 1 of een aantal keer per jaar gedaan. Er zijn ook bedrijven die wekelijks een vrijdagmiddagborrel organiseren om de contacten onderling verder te verbeteren. En natuurlijk om de week leuk met elkaar af te sluiten. Ook zijn er mogelijkheden om een themafeest te boeken. Je kan dan zelf je thema kiezen waaromheen het feest dan georganiseerd wordt.

Jongeren en vrije tijd

Relatief veel jongeren nemen deel aan verenigingsactiviteiten. Dat zijn in de meeste gevallen sportverenigingen maar ook scouting is onder jongeren nog populair. Gamen is onder bepaalde groepen jongeren ook een belangrijk onderdeel van de vrijetijdsbesteding.  En uitgaan is onder de “oudere” jongeren een wekelijks terugkerend hoogtepunt. Festivals, concerten, clubs en cafés zijn veel bezochte locaties door jongeren. En het traditionele vrijgezellenfeest  is ook weer steeds meer in opkomst. Er zijn steeds meer bedrijven die compleet georganiseerde vrijgezellenfeesten aanbieden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan geregeld worden.  Een Escape diner, Highland Games of een foute bingo is zomaar een greep uit de mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Op deze manier heb je er zelf geen geregel van en het is weer eens iets anders dan verkleed met je gezelschap over straat lopen.