Tips

Waarom goede koffie je kantoor ten goede kan komen

Voor veel medewerkers is koffie een onderdeel van hun dagelijkse routine geworden. Voor sommigen is het de nodige brandstof om de werkdag door te komen. Steeds meer bedrijven introduceren of verbeteren daarom hun koffie. Zo hebben werknemers de hele dag door gemakkelijk toegang tot koffie. Het kan hen zelfs de energie geven die ze nodig hebben! Door een koffiezetautomaat op kantoor te hebben, geef je geen extraatje, maar geef je werknemers meer voordelen die erbij horen. Welke voordelen dit zijn lees je hieronder:

Het kan de productiviteit verbeteren

Hoewel onderzoek niet wijst op een oorzaak-gevolgrelatie tussen koffieconsumptie en productiviteit, zullen velen beweren dat dit wel het geval is. Zorg er dus voor dat je de juiste hoeveelheid krijgt, namelijk de hoeveelheid die genoeg is om je de hele dag door te laten werken zonder dat je je vermoeid voelt.

Het is goed voor je hart!

Recente studies tonen aan dat als je regelmatig koffie drinkt, je het risico op hartziekten en beroertes kan verlagen. Onderzoekers van de Harvard School of Public Health ontdekten dat koffiedrinkers 33% minder risico lopen op het ontwikkelen van hartziekten en 50% minder risico op een beroerte dan niet-consumenten.

Het kan de stemming verbeteren

Zelfs de stimulerende effecten van koffie kunnen het geluksgevoel niet volledig wegnemen. Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat gezonde volwassenen die met mate koffie drinken, meer positieve emoties hebben.

Het verbetert de energieniveaus

Onderzoek toont ook aan dat koffie je energieniveau kan verbeteren. Uit een onderzoek bleek dat degenen die koffie consumeerden een hoger dopaminegehalte in hun hersenen hadden in vergelijking met de placebogroep. De onderzoekers concludeerden dat koffie een nuttig hulpmiddel kan zijn bij de behandeling van depressie en angst, maar ook bij het verminderen van vermoeidheid.

Kortom, er zijn een hele hoop voordelen die je eigenlijk niet wilt afnemen van je werknemers. Dus waar wacht je nog op?!

Bron: https://www.giocoffee.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *