Geen categorie

Waarom speed dating overwegen boven traditionele dating apps

Veel mensen hebben ons verteld dat ze moe zijn van de traditionele online dating apps zoals Tinder, Match, Hinge en Bumble.

Ze verspillen tijd met swipen en messaging, terwijl het uiteindelijk nergens toe leidt. Dit proces kan zowel tijdrovend als emotioneel slopend zijn.

Bij traditionele apps kan het swipen leiden tot hoge verwachtingen, die vervolgens meestal niet uitkomen. Vaak loopt het chatten spaak of is er om verschillende redenen geen chemie in het echte leven.

Met video dating, heb je de mogelijkheid om te zien of er een echte verstandhouding en chemie is voordat je een date in real-life regelt. Onderzoek toont aan dat deze aanpak leidt tot een veel hoger slagingspercentage voor in-person dates, omdat de eerste video dates veel initiële vragen en zorgen op voorhand beantwoorden.

Wat te dragen bij speed dating

De eerste indruk is essentieel, zeker als je niet veel tijd hebt om met je dates te praten. Wat je draagt is daarom erg belangrijk, zelfs voor online dates – dress to impress.

Het is beter om een beetje overdressed te zijn. Voor in-person evenementen komen veel single professionals rechtstreeks van hun werk en zijn dus in nette pakken en jurken.

Opmerking: Voor online evenementen, kan alleen echt de bovenste helft van je lichaam worden gezien – dus draag wat je wilt op de onderste helft!

Tip: http://speeddateavond.nl/steden/eindhoven/

Wat vrouwen moeten dragen

Een mooie jurk en hakken zijn een goede optie, maar zorg er ook voor dat je comfortabel zit. Wees niet bang om een statement ketting of felgekleurd accessoire te dragen om op te vallen en gedenkwaardig te zijn.

Wat mannen moeten dragen

Kies iets dat je persoonlijkheid weerspiegelt. Een paar goede outfit opties zijn:

  • Een stijlvol t-shirt met een scherp uitziend jasje en jeans
  • Een chino en een poloshirt
  • Een broek en een overhemd, met een lichte trendy trui
  • Schoenen mogen geen schuurplekken bevatten, brogues of modieuze laarzen zijn ideaal

Maak aantekeningen na elke date

Bij mijn eerste evenement heb ik geen aantekeningen gemaakt van de data en was het bijna onmogelijk om achteraf te herinneren wie wie was. Alle dates vloeien in elkaar over omdat je er zoveel doet in zo’n korte tijd.

Wat ik voorstel is om een kleine notitie te schrijven naast elke date, vooral als je ze leuk vond. Dit kan op de scorekaart die ze je geven voor in-person evenementen, of gewoon een vel papier voor online evenementen.

Zet er een paar belangrijke details bij over je date, zodat je ze kunt onthouden. Zorg er alleen voor dat de mensen met wie je uitgaat je notities niet zien!

Creëer een goede eerste indruk

Over het algemeen vellen we een oordeel over anderen in de eerste paar seconden dat we ze ontmoeten. Maak een goede indruk met positieve, open lichaamstaal. Lach en zit rechtop.

Zorg voor een goede lichaamshouding. Oogcontact is belangrijk, maar moet niet te intens zijn. Zelfvertrouwen is aantrekkelijk en zelfs als je het niet voelt, kun je nog steeds doen alsof totdat je het voelt.

Uitgelicht: http://speeddateavond.nl/steden/amsterdam/

Hoe kun je je speed dating vaardigheden verbeteren?

Hoe meer evenementen je bezoekt, hoe zelfverzekerder je je zult voelen. Probeer naar verschillende online en in-person evenementen te gaan om je speed dating vaardigheden te verbeteren – je zult een beter gevoel krijgen voor de juiste vragen te stellen, lichaamstaal te gebruiken en hoe je indruk kunt maken op je dates.

Speed dating evenement met mensen dichtbij

Mensen genieten van goed nieuws en blije vibes. Uitleggen hoe verschrikkelijk je dating ervaringen waren in het verleden gaat je niet helpen om matches te krijgen.

Het is natuurlijk om een beetje nerveus te zijn voor een speed dating evenement, vooral als je nog nooit speed dating hebt gedaan en niet weet wat je kunt verwachten.

Iedereen zit in hetzelfde schuitje, ze willen allemaal nieuwe mensen ontmoeten, dus ontspan en glimlach. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar glimlachen helpt echt je kansen op een match te vergroten. Door te glimlachen en te lachen, geef je positieve energie af en trek je anderen naar je toe. Datingavonden zijn leuk, dus ga altijd met een open geest en een grote glimlach.

Nerveus voor een evenement

Het is normaal om zenuwachtig te zijn voor een evenement. Ik ben verschillende keren geweest en voelde me elke keer extreem nerveus bij aankomst op de locatie, of bij het laden van de website voor online speed dating.

Maar als het evenement begint, verdwijnen die zenuwen snel. Je realiseert je dat het gemakkelijk is om te praten voor zo’n korte hoeveelheid tijd – zelfs als je niet echt klik of chemie met de persoon tegenover je hebben.

Iedereen met wie ik een speeddate heb gehad, was vriendelijk tegen me. De MC is meestal ook erg grappig, en helpt om de zenuwen te verminderen en ervoor te zorgen dat iedereen een goede tijd heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *