Geen categorie

Waarom zou je een crematieverzekering willen afsluiten

Voorlichtingen

Veel mensen hebben een uitvaartverzekering. Daarmee zijn de kosten voor een uitvaart verzekerd. Een uitvaart is meer dan alleen cremeren of begraven. De kosten die worden vergoed bij een uitvaartverzekering zijn onder andere:

·         Het werk van de uitvaartverzorger, opbaren, overlijdensakte

·         De kist

·         Het rouwdrukwerk; kaarten, postzegels en gedachteniskaartjes

·         De rouwauto en eventuele volgauto

·         De koffietafel

Een crematieverzekering is een uitvaartverzekering waarbij is vastgelegd dat degene voor wie de polis is, gecremeerd wil worden. Het is niet verplicht om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering ook direct aan te geven of je wilt worden begraven of gecremeerd. Het is echte wel fijn als nabestaanden weten wat je wilt. Voor iedereen kan een crematie- of uitvaart verzekering worden afgesloten. Voor een crematie- of uitvaart verzekering geldt, hoe jonger de persoon voor wie de polis wordt afgesloten is, hoe lager de premie zal zijn.

Wanneer sluit je een crematie verzekering af?

Bijna 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Je zou natuurlijk ook voor je uitvaart kunnen sparen. Helaas blijkt in de praktijk dat daar weinig van komt. Wanneer je een crematie- of uitvaartverzekering afsluit dan betaal je daar jaarlijks of maandelijks een premie voor. Dit bedrag is een vastgesteld bedrag dat jaarlijks wordt aangepast. Een crematie kost op dit moment gemiddeld € 7.000, -. Bij een begrafenis zijn de kosten nog wat hoger. Op overstappen.nl kun je aanbieders van een crematieverzekering met elkaar vergelijken. Ook de soorten crematie- of uitvaartverzekering kun je hier vergelijken. Je vult eenvoudig je gegevens in, waarbij je leeftijd één van de belangrijkste gegevens is voor het bepalen van de premie. Je kunt hier ook aangeven of je een partner en kinderen wilt meeverzekeren. Je ziet in één oogopslag wat het premiebedrag wordt dat je moet gaan betalen.

Wat is verzekerd met een crematie verzekering?

Je kunt een crematieverzekering afsluiten in meerdere vormen. De verzekeringsvorm die het meest wordt afgesloten is de naturaverzekering. Hierbij worden de nabestaande geholpen door een uitvaartondernemer die, samen met de nabestaanden, alles regelt. De kosten worden door de verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan deze uitvaartondernemer betaald. Je kunt jezelf en je familie ook verzekeren voor een vastgesteld bedrag. Dat bedrag wordt bij overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij moeten van dit bedrag dan de hele uitvaart betalen. In de regel is een uitvaart goedkoper wanneer er een natura uitvaartverzekering is omdat hierbij een pakket aan diensten wordt aangeboden. Als nabestaanden het zelf regelen dan huren ze meestal iemand in die hun helpt. Met een crematieverzekering zorg je er in elk geval voor dat de nabestaanden niet onverwacht voor hoge kosten komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *