Sporten

Wat is calisthenics?

calisthenics

Calisthenics is een trainingsvorm welke erg populair is en is een exercise welke overal gedaan kan worden met simpelweg jouw eigen lichaamsgewicht als tool. Calisthenics vraagt niet naar halters en gewichten. Je doet de oefeningen door het optrekken, duwen en dragen van jouw lichaam. Dit scheelt natuurlijk veel aan gewichten. Je kunt bij het doen van deze oefeningen ook gericht trainen. Er zijn verschillende oefeningen die de focus leggen op specifieke lichaamsonderdelen. Calisthenics oefeningen zijn eigenlijk heel makkelijk en door ene ieder te doen. Ook al lijken ze soms op super oefeningen voor gevorderde sportschool gangers. Hier is niets van waar. Het doen van deze trainingen heeft natuurlijk ook voordelen. Zo is het op de eerste plaats goedkoop en kun je het ten allen tijde doen. Dit kan in grote of kleine ruimten. Je hebt er niet veel voor nodig, behalve wat sportkleding en wellicht ook goede sportschoenen. Je bespaart veel geld op gewichten en andere trainings apparaten. Je zal hooguit gebruik kunnen maken van een rek om jezelf op te trekken, meer niet.

calisthenics

 Wat zijn de voordelen van het doen aan calisthenics?

Calisthics is een goede vorm van training voor degene die fit wilt worden zonder gewichtsheffing of intensieve training. Na en tijdje zal je merken dat je krachtig bent, maar ook leniger. Je hebt meer controle over jouw ledematen en zal veel meer aankunnen. De extra lenigheid zal maken dat je zelf meerdere oefeningen zal kunnen doen. Ook is het doen van calisthenics goed voor de coordinatie van het lichaam.

calisthenics

Wil je ook doen aan calisthenics? Neem dan een proefles bij Train Station 073. Onze proefles is gratis. Door deel te nemen aan de proefles zul je een beter beeld krijgen van wat onze sportschool te bieden heeft. Je zal ook kunnen uitmaken of wij een goede match zijn met jou.