Tips

Wat zijn de voordelen van wasbare zwemluiers?

wasbare zwemluier

Het is heerlijk om met je kleintje te gaan zwemmen. Al van jongs af aan vinden kindjes dit veelal een erg leuke bezigheid. Er zijn overal wel babyzwemlessen te vinden of je kan natuurlijk ook lekker los gaan zwemmen. Maar wat trek je je kleintje dan aan in het water als hij nog niet zindelijk is? Een leuke wasbare zwemluier natuurlijk. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen hiervan ten opzichte van een wegwerp zwemluier.

wasbare zwemluier

Wegwerp zwem luiers zijn in eerste instantie goedkoper als de wasbare variant. Ga je echter vaker zwemmen dan worden de wegwerp luiers veel duurder omdat je ze elke keer weg moet gooien na een keer gebruik. Doordat je de wasbare luiers veel vaker kunt gebruiken zijn ze dan ook veel beter voor het milieu. Je zorgt er voor dat je veel minder afval produceert en op deze manier komt er veel minder plastic terug in de natuur.

Naast dat wasbare zwemluiers een duurzamer alternatief zijn die op termijn goedkoper zijn, is er ook veel meer keuze voor een leuk patroontje op de zwembroek van je kleintje. Wegwerp zwemluiers zijn er in maar een paar verschillende printjes maar van wasbare luiers zijn er erg veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Erg leuk dus voor een persoonlijke touch aan je dagje zwemmen.

Een wasbare zwem luier sluit altijd goed af, er zit een speciale anti lek rand op zodat ongelukjes in het zwembad voorkomen worden. Ondanks dat de buitenkant van een wasbare zwem luier waterdicht is, is hij wel van ademend materiaal gemaakt. Zwemluiers houden geen plasjes van je kleintje tegen, maar voor ontlasting zijn ze wel zeer gewenst. Niks is zo vervelend als je kind een ongelukje krijgt in het water zonder zwemluier. Een wegwerp zwemluier kan je weg gooien bij een ongelukje, met een wasbare variant kan je de ontlasting in de wc doen en vervolgens de luier gewoon wassen met een handwas of in de machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *