Wonen

Zo maak je je tuin echt gezellig

Het duurt nog wel even voordat we weer lekker in de tuin kunnen genieten van het weer. Je kijkt naar buiten en droomt van warme zomerse dagen in de tuin. Maar dat betekent niet dat je niet alvast aan je plannen voor de tuin kunt werken! Vind jij dat je tuin wel wat gezelliger en sfeervoller mag zijn? Met deze tips tover je je tuin om tot een heerlijk paradijsje waar je de dagen lekker in het zonnetje kunt vertoeven.

Tuinmeubelen

Om lekker in de tuin te kunnen zitten, heb je natuurlijk tuinmeubelen nodig. Met tuinmeubelen kun je een gezellige hoek creëeren waar je lekker met vrienden en familie of alleen kunt zitten. Zo heb je er als het ware een tweede woonkamer bij, maar dan buiten. Dit kun je doen door een comfortabele tuinbank neer te zetten. Zeker als deze gepaard gaat met een tuintafel waar je lekker je hapjes en drankjes op kunt neer zetten, heb je al een perfecte setting om te kunnen ontspannen met een spannend boek of goed gezelschap.

Sfeermakers

Een zithoek in de tuin kun je zo gezellig maken als je zelf wilt. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om wat lantaarntjes met kaarsen neer te zetten of om stringverlichting op te hangen? Dit zorgt 's avonds voor een sprookjesachtige en zelfs romantische sfeer. Ook kun je de tuinbank versieren met kleurrijke kussens en kleedjes waar je als het wat koeler wordt lekker onder kunt kruipen. Met zo'n gezellige zithoek buiten wil je niets liever dan in de tuin zitten!

Bloemetjes en bijtjes

Je kunt je tuin omtoveren tot een waar paradijs door bijvoorbeeld wat mooie en kleurrijke bloemen te planten. Dit ziet er niet alleen onwijs gezellig uit, het trekt ook nog eens diverse insecten zoals bijen aan. Bijen worden helaas met uitsterven bedreigt, maar als iedereen met een tuin ervoor zorgt dat ze een mooie diversiteit aan bloemen planten, kan dat de bijen enorm helpen. Bovendien ruikt een tuin met bloemen ook gewoon heerlijk, alsof je continu een lekkere geurkaars aan het branden bent.

Trampoline of jacuzzi?

Als je de ruimte hebt kun je ervoor kiezen om iets recreatiefs in de tuin neer te zetten. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, zou je een schommel of een grote trampoline kunnen neerzetten, zodat de kinderen fijn in de tuin kunnen spelen. Heb je geen kinderen, of heb je gewoon geen zin om van je tuin een speeltuin te maken? Dan zou je bijvoorbeeld een leuk tuinhuisje kunnen neerzetten. Of, als je het echt goed wilt aanpakken: een jacuzzi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *